Кисело мляко "Каймакани"
Плътната консистенция и кадифеният каймак на фермерско кисело мляко „Каймакани“ са емблематични за продукта. Той не съдържа никакви подобрители, консерванти или стабилизатори - само пълномаслено мляко от нашата ферма. За направата му се използват единствено български закваски, а методът на производство изключва хомогенизатор, което допринася за неповторимия домашен вкус и характерния за продукта цвик.
Съдържание | Краве мляко, закваска Lactobacillus bulgaricus u Streptococcus thermophiles | |
---|---|---|
Хранителна стойност (за 100гр.) | 259 kJ/62kcal | |
Мазнини | 3,6g | |
- от които наситени мастни киселини | 2,3g | |
Въглехидрати | 4,2g | |
- от които захари | 4,2g | |
Белтъци | 3,2g | |
Сол** | 0,12g | |
** Съдържанието на сол се дължи изключително на естествено съдържащ се в храната натрий |