ЗА БЛАТА:
2 пакета бисквити
125 гр. масло "Каймакани"
4 с.л. захар
2 с.л. какао
ЗА КРЕМА:
1 кг. извара "Каймакани"
200 мл. сметана
1 ч.ч. захар
5 яйца
2 ванилии
ЗА ГЛАЗУРАТА:
сладко по избор
Разтопете маслото на водна баня. Добавете го към натрошените бисквити, захарта и какаото и разбъркайте. С получената смес покрийте дъното на тавичката и оставете в хладилника да стегне. През това време в купа разбийте яйцата, захарта, сметаната и ванилиите. Добавете и изварата и пасирайте. Изсипете всичко върху бисквитената основа и печете 1 час на 160°C с вентилатор. Накрая намажете чийзкейка щедро със сладко по избор (например от ягоди или праскови), може да добавите и актуалните за сезона пресни плодове. Охладете преди сервиране.