Необходими съставки:

Яйца - 5 бр.

Кисело мляко „Каймакани“ - 400 гр.

Сода за хляб - 1 ч.л.

Брашно - 4 ч.ч.

Захар - 1 ч.ч.

Пудра захар - 2 с.л.

Бакпулвер - 1 бр.

Ванилия - 1 бр.

Олио - 1/2 ч.ч.

Какао - 2 с.л.


В дълбок съд разбивате яйцата, а след това добавяте захарта и бъркате добре.

Към тях добавяте киселото мляко, като преди това в него изсипвате содата. Разбърквате добре млякото и изсипвате към останалите продукти за кекса. Разбъркват се добре и се добавят олиото и ванилията.

След това добавяте брашното и бакпулвера и бъркате до получаване на гладка смес.

Форма за кекс се намазва с олио и се поръсва с брашно. Във вече намазаната форма сипвате половината от сместа, а в останалата половина сипвате какаото. Разбърквате добре и какаовата смес изсипвате върху останалата.

Кексът с какао и кисело мляко се пече във фурната до готовност на 180 градуса.

Заповядайте

Продуктите ни може да намерите в нашия магазин в с.Цалапица, както и в избрани магазини и ресторанти в Пловдив и София.
Контакти