ЗА ТРЮФЕЛИТЕ:
100 гр. сирене
100 гр. кашкавал
250 гр. извара
ЗА ОВАЛВАНЕ:
подправки / билки / семена / ядки / сушени плодове
Натрошете сиренето и рендосайте кашкавала. Съберете ги в купа заедно с изварата и ги омесете с ръка, докато станат на голяма топка. От нея оформете множество малки топчета с размера на череша. Подгответе си купички с различни „глазури“: ситно накълцани билки (босилек, копър), подправки (червен пипер, риган), семена (сусам, слънчоглед), наситнени сушени плодове (боровинки, кайсии) или натрошени ядки по избор. Овалвайте топчетата в различните купички и ги редете в тава или голяма плоска чиния. Оставете ги да стегнат в хладилник за 1 час, преди да сервирате с хляб, крекери или върху салата.