В днешно време доста родители се чувстват объркани от многобройните съвети свързани с детското хранене. Въпреки това, важната роля на някои хранителни групи е призната сред мнозинството от учени и диетолози. Такава група са и млечните продукти. Тяхната ежедневна консумация се препоръчва от редица организации и е част от официалните препоръки за хранене на Министерството на здравеопазването за деца и ученици на възраст от 3 до 19г. включително.
А знаете ли, че редица изследвания показват, че консумацията на сирене има редица ползи за малчуганите, включително:
- Намалява риска от развитие на кариес.
- Има високо съдържание на калций, който спомага за здрави кости.
- В зависимост от вида сирене, то може да съдържа различни витамини и минерали, включително B-6, B-12, A, D, E.
- Високото съдържание на белтъци спомага здравословния растеж.
И не забравяйте, че е от особена важност винаги да подбирате качествено сирене, направено от истинско мляко, защото имитиращите продукти не притежават същите хранителни качества.